Hip hip hurra – anno 2014

Posted on 28. jul. 2014 in Abstraktioner, Alle malerier, Collager

Hip hip hurra – anno 2014

80×80 Collage og akryl på lærred

Hip hip hurra – anno 2014. Dette maleri er en fabulering over Krøyers berømte Skagens-maleri “hip, hip, hurra”. I en privat kunstgruppe giver vi hinanden opgaver med jævne mellemrum, og jeg var selv med til at udstikke denne opgave: “Lav et kunstværk, hvor Hip, hip hurra bliver sat ind i en nutidig komposition”. Det fortrød jeg meget! Sjældent har jeg arbejdet og tænkt så meget over et maleri, som jeg har gjort med dette. Nutidens haveselskaber har ofte har noget med grill at gøre, så det skulle være mit  udgangspunkt. Grillen er malet med akryl i flere tynde lag, og maden herpå er lavet som en collage med udklip fra reklamer. Personerne omkring bordet er blot konturstreger under den malede markedsparasol. (Desværre er jeg ikke alt for god til at tegne). Alt foregår i ly af blomstrende syrener. Men syrenen til venstre kom til at dominere for meget, så derfor malede jeg en avisside i en neutral, tynd farve og prøvede mig frem til, hvor meget der skulle dækkes af igen. Til slut har jeg skrevet nogle sætninger om dansk sommer med poscha-tuscher. I sidste øjeblik malede jeg ryglænet af en havestol forrest i billedet, og flere typer liggestole blev streget op. Slut!

Pyha – den var fæl!

Husk at klikke på det største billede. Så får du en større udgave og kan ligeledes zoome ind.

80x80 Hip-hip-hurra

80×80 Hip-hip-hurra

 

[facebook_like_button]

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *