Elefant (og mus)

Posted on 13. jan. 2019 in Alle malerier, Natur

Elefant (og mus)

120×60 – Elefant og mus – akryl på lærred samt collage med silkepapir

Hanløven omtales af og til som “dyrenes konge”. Men mon ikke vi skal holde os til titlen “Løvernes konge”. For noget af det mest imponerende, man kan se, er en stor hanelefant – eller en flok hunner med unger. Men hvor stor skal man egentlig være for at være betydningsfuld? Vi bliver meget fornærmede, hvis en planlagt motorvej skal flyttes på grund af, at den vil ødelægge habitatet for en lille frø eller tudse! SÅ er det godt nok for dårligt! Men vi er da ikke i tvivl om, at afrikanerne skal passe på elefanterne – også selv om en elefantflok på en enkelt nat kan ødelægge hele den afgrøde, som skal brødføde den afrikanske familie, der ejer marken, vel?

Så har vi ikke den samme forpligtelse over for de sjældne dyr og vækster, som findes i Danmark?

Er elefanter bange for mus? Det siger sagnet – så for ikke det skal blive alt for alvorligt, gemmer der sig et par små overraskelser i bunden af billedet, hvis I kigger godt efter.

Dobbeltklik på det store billede, så ser I det.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *